Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek Veelzijdig Arnhem

Of je nu van winkelen en van uitgaan houdt, liefhebber bent van cultuur of natuur, of graag evenementen en attracties bezoekt, Arnhem biedt alles aan om van jouw verblijf een onvergetelijke tijd te maken.

Arnheim Fashion, Nederlands Openluchtmuseum, Burgers' Zoo, People of the Labyrinths, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Nederlands Watermuseum en ArtEZ hogeschool voor de kunsten vinden hun oorsprong in Arnhem, maar ook spraakmakende evenementen als Arnhem Mode Biënnale, het Sprookjesfestival en World Statues. Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied.

Arnhem Groenste stad
Arnhem is niet voor niets uitgeroepen tot Groenste Stad van Europa. De landschappelijke ligging en de aanwezigheid van vele parken maakt Arnhem een unieke stad. Natuurliefhebbers zijn in Arnhem en zijn directe omgeving dus aan het juiste adres. Park Sonsbeek is ongetwijfeld het meest bekende park van Arnhem, maar Arnhem beschikt over nog veel meer natuurschoon. Zo liggen er ook een aantal natuurgebieden rondom Arnhem zoals het unieke natuurgebied Meinerswijk dat gelegen is op een relatief korte afstand van het centrum.

Arnhem Modestad
Modeliefhebbers kunnen in Arnhem hun hart ophalen. Arnhem schaart zich moeiteloos in de top van vaderlandse modesteden. De modeacademie van ArtEZ heeft een grotere invloed op de stad dan je op het eerste gezicht zou denken. Of zou deze hoogstaande academie een voortvloeisel zijn van de interesse in mode van de Arnhemmers zelf? Wat het ook is, de stad herbergt veel bijzondere modewinkels. Mode in termen van kleding, sieraden, tassen, horloges, schoenen, brillen, eigen winkels van designers, alles is er... ook voor kinderen.

Arnhem Historische stad
Als hoofdstad van de provincie Gelderland heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Erg boeiend om te bezichtigen zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Boven de stad torent de Grote- of Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Vanaf hier kijk je uit op het gezellige winkelhart en ver over de regio.

Arnhem Trolleystad
Als enige stad in Nederland rijden er in Arnhem trolleybussen. Per trolleybus kun je gemakkelijk en snel naar één van de vele attracties en musea. Het aanbod van musea in Arnhem is erg groot en divers. Er zijn onder andere musea op het gebied van kunst, water, wijn en historie. En niet te vergeten het aanbod van topattracties zoals Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.

Arnhem Evenementenstad
Verschillende culturele evenementen en passeren jaarlijks de revue. Koninginnedag, Hemelvaart, de Arnhem UITboulevard en World Statues zijn hier enkele voorbeelden van. Een actueel overzicht van het culturele aanbod is te vinden op www.uitinarnhem.nl.