Direct naar de contentDirect naar de footer

Altijd Welkom in Nijmegen

De oudste stad van het land is het hele jaar een ontmoetingsplek bij uitstek. Gelegen op een heuvelrug aan de oevers van de Waal, oefent Nijmegen al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op mensen uit.

Studenten- en toeristenstad
In Nijmegen gaan verleden, heden en toekomst hand in hand. Nijmegen is een echte studenten- en toeristenstad. Bezoekers zijn dol op het stadscentrum. Het winkelaanbod is gevarieerd en kwalitatief goed, met haar moderne winkelcentra en knusse winkeltjes. Nijmegen is in 2009 uitgeroepen tot de stad met het meest diverse winkelaanbod.

Terrassen en cultuur
Nijmegen is ook populair, als het gaat om een terrasje pakken in het centrum. Wist je dat Nijmegen de grootste 'terrasdichtheid' per inwoner van Nederland heeft? Maar ook op cultuurgebied heeft Nijmegen veel te bieden: Filmhuis Lux, diverse musea als Museum Het Valkhof, Natuurmuseum Nijmegen en het Nationaal Fietsmuseum Velorama. De Stevenskerk, de Waalkade met het Holland Casino en de Nijmeegse parken zijn zeker een bezoekje waard. Voor fietsers en wandelaars vormt de omgeving van Nijmegen een waar eldorado.

Kijk voor meer informatie over Nijmegen op www.nijmegen.nl.