Direct naar de contentDirect naar de footer

De Liemers, helemaal goed!

Ons hotel is gelegen in een schitterend, maar nog relatief onbekend stukje Nederland. Voor iedereen is er wat te beleven. Cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen bij historische gebouwen. Maar ook winkelen, fietsen, wandelen en actief recreëren kun je hier perfect.

 • Fietsen door het landelijke Liemers

  Wie even weg wil uit de drukte om lekker te fietsen, strijkt neer in het gebied tussen Arnhem en de Duitse grens: de Liemers. Deze fietsroute leidt u door dit stukje onbekend Nederland omgeven door de rivieren Rijn, IJssel en Oude IJssel, de heuvels van de Veluwe en die van Montferland.

  Fiets door fraaie natuurgebieden als Horsterpark en de Nevelhorst, met afwisselend rivier- en weidelandschap. Bovendien komt u langs bezienswaardigheden als de Martinuskerk in Oud-Zevenaar, het Liemers Museum, de prachtige tuinen van Huis Bingerden en recreatieoord de Panoven. Bekijk hier enkele fietsroutes Rondje Liemers.

 • Zevenaar

  Zevenaar is het bruisende hart van de Liemers en heeft een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod. Het uitgaansleven is met name te vinden rondom de Markt. Diverse eetgelegenheden, cafés, de bioscoop en het Filmhuis bieden talloze mogelijkheden tot vermaak. Ook cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen met diverse historische panden die zeker een bezoek waard zijn.

 • Montferland

  Montferland is een fraai natuurgebied voor fietsers en wandelaars. Maar ook de historische stadjes en dorpen hebben de cultuurliefhebber veel te bieden. Eén van de meest imposante kastelen van Nederland, Huis Bergh, ligt in het mooie plaatsje 's-Heerenberg. De oudste torenmolen van Nederland, de Buitenmolen, staat in Zeddam. Maar ook de bron van Peeske in Beek is een bezoek meer dan waard.

 • Stadsbrouwerij Wittenburg

  Een mooi en eeuwenoud particulier landgoed met veel authentieke elementen, zoals een oude koeienstal, melkhuisje (nu in gebruik als brouwerij), duiventil, weilanden met meidoornheggen, oude hoogstam boomgaarden en een parkachtig aangelegd 'bos' met vijvers. Stadsbrouwerij Wittenburg is gevestigd op dit landgoed. Met de speciaal bieren van 'Jonkheer'.

 • De Groene Schuur

  De Groene Schuur is gespecialiseerd in het kweken van tropische groenten, oud-Hollandse groenten, pepers en pompoenen. Het is een belevingsbedrijf waar jong en oud kan meegenieten van de rust van het platteland. Beleving van Zaad tot Eten in de vorm van kookworkshops, creatieve workshops, proeverijen inclusief rondleiding, een sfeervolle streekwinkel en kinderfeestjes.

 • Buitengoed de Panoven

  Ervaar de unieke kleibeleving op het cultuurhistorisch erfgoed van Buitengoed de Panoven. De laatste zigzag-oven van heel West Europa die nog intact is gebleven. Met behulp van een groep enthousiaste mensen wordt ervoor gezorgd dat dit unieke erfgoed intact blijft. Een bijzondere locatie om vanuit ons hotel per fiets te bezoeken, probeer zeker ook de overheerlijke kruidkoek.